Edellinen

Kotkatharjun ulkoilualue

Kotkatharjun ulkoilualue sijaitsee alle kolmen kilometrin päässä Joroisten kirkonkylästä ja valtatie viidestä. Kotkatharjun alue on luonnon monimuotoisuudellaan arvokas kokonaisuus. Etenkin sen jääkauden aikana syntyneet harjut ovat geologialtaan ja kasvillisuudeltaan arvokkaita. Pääosa harjusta on suojeltu ja kuuluu Natura-2000 verkostoon.

Kotkatharjun alue on perinteikäs ulkoliikunta-alue. Sen käyntikortti ja tunnetuin osa on alueen eteläosassa kanavajoen ja Kerisalonsaarentien välissä kulkeva 18-väyläinen Kartanogolfin golfkenttä.

Kartanogolfin läheisyydessä sijaitsee kunnan ylläpitämä ja omistama Karhulahden kotiseutumuseo. Museossa käy vuosittain noin 100-200 vierasta katsomassa joroislaista perinnemiljöötä ja sen upeita rakennuksia. Tarkempaa tietoa museosta löytyy Etelä-Savon museoiden sivuilta.

Runsaasti harrastemahdollisuuksia

Varsinainen harjualue tarjoaa talviliikuntaan haastavat hiihto-olosuhteet sekä HS 30 ja HS 50 hyppyrimäet. Kesäisin Kotkatharjun alueen täyttää Kotkanpolun kuntoliikkujat, Kanavan- ja Kotkatharjun frisbeegolfarit, ampumaharrastajat sekä monet muut ulkoilun ja liikunnan ystävät. Alueella on mahdollista harrastaa monimuotoisesti erilaisia liikuntalajeja.

Kesäkäyttäjistä suuren kävijämäärän kerää myös kesäteatteri. Vuosittain noin 1000 ihmistä käy katsomassa aktiivisesti toimivan teatterin vuotuisen esityksen.

Kotkatharjua ympäröivä Saimaan vesistö tarjoaa myös kalastus- ja veneilymahdollisuuksia. Merkitty venereitti johtaa Joroisten kunnan venesatamasta Puomilansalmen kautta Varkauden ja Savonlinnan väliselle vesireitille.

Kotkatharjun ulkoilualueen yleissuunnitelma

Alueen kehittämisen tavoitteena on Kotkatharjun alueen harrastusmahdollisuuksien kehittäminen sekä alueen tunnetuksi saattaminen ja markkinointi alueellisesti sekä maakunnan tasolla. Alueesta ollaan luomassa helposti saavutettavaa matalan kynnyksen ulkoilu- ja virkistysaluetta.

Kotkatharjun ulkoilualueen yleissuunnitelma