Edellinen

Kotkatharjun ulkoilualue

Kotkatharjun ulkoilualue sijaitsee alle kolmen kilometrin päässä Joroisten kirkonkylästä ja valtatie viidestä. Kotkatharjun alue on luonnon monimuotoisuudellaan arvokas kokonaisuus. Etenkin sen jääkauden aikana syntyneet harjut ovat geologialtaan ja kasvillisuudeltaan arvokkaita. Pääosa harjusta on suojeltu ja kuuluu Natura-2000 verkostoon.

Kotkatharjun alue on perinteikäs ulkoliikunta-alue. Sen käyntikortti ja tunnetuin osa on alueen eteläosassa kanavajoen ja Kerisalonsaarentien välissä kulkeva 18-väyläinen Kartanogolfin golfkenttä.

Kartanogolfin läheisyydessä sijaitsee kunnan ylläpitämä ja omistama Karhulahden kotiseutumuseo. Museossa käy vuosittain noin 100-200 vierasta katsomassa joroislaista perinnemiljöötä ja sen upeita rakennuksia. Tarkempaa tietoa museosta löytyy Etelä-Savon museoiden sivuilta.

Runsaasti harrastemahdollisuuksia

Kotkatharjun ulkoilualue sijaitsee alle kolmen kilometrin päässä Joroisten kirkonkylästä ja valtatie viidestä. Kotkatharjun alue on luonnon monimuotoisuudellaan arvokas kokonaisuus. Alueella on mahdollista harrastaa monimuotoisesti erilaisia liikuntalajeja.

Kotkatharju tarjoaa mahtavat patikointi- ja retkeilymahdollisuudet. 7 km:n pituinen Kotkanpolku kulkee hienoissa harjumaisemissa ja suunnistajille löytyy 18 rastia sisältävä kiintorastisto. Frisbeegolffareille on tarjolla monipuoliset Kanavan ja Kotkatharjun radat. 
Kävelyyn, patikointiin ja polkujuoksuun merkattuja harjumaisemia löytyy yhteensä n. 16km verran ja maastopyöräilyyn n. 10km.
Talviliikuntaan Kotkatharjulta löytyy haastavat hiihto-olosuhteet sekä K50, K35, K16 ja K5 hyppyrimäet. Muovitetut mäet tarjoavat mahdollisuuden ympärivuotiseen käyttöön.

Kotkarharjun ulkoilualueen kartta (pdf). Alueen reittimerkintöjä uudistetaan maastoon syksyn 2022 aikana.

Kotkatharjua ympäröivä Saimaan vesistö tarjoaa myös kalastus- ja veneilymahdollisuuksia. Merkitty venereitti johtaa Joroisten kunnan venesatamasta Puomilansalmen kautta Varkauden ja Savonlinnan väliselle vesireitille. 

Hyppää artisti-VIIVI:n matkaan ja tutustu Kotkatharjun ulkoilualueen mahdollisuuksiin:

Kotkatharjun ulkoilualueen yleissuunnitelma

Alueen kehittämisen tavoitteena on Kotkatharjun alueen harrastusmahdollisuuksien kehittäminen sekä alueen tunnetuksi saattaminen ja markkinointi alueellisesti sekä maakunnan tasolla. Alueesta ollaan luomassa helposti saavutettavaa matalan kynnyksen ulkoilu- ja virkistysaluetta.

Kotkatharjun ulkoilualueen yleissuunnitelma