Kotkatharju

Kotkatharju - jääkauden muovaamia harju- ja järvimaisemia

Kotkatharjun alue on luonnon monimuotoisuudellaan arvokas kokonaisuus. Etenkin sen jääkauden aikana syntyneet harjut ovat geologialtaan ja kasvillisuudeltaan arvokkaita. Osa harjualueista on suojeltu ja kuuluu Natura-2000 verkostoon.

Hengähdä hetki Kotkatharjulla

Kotkatharju tarjoaa mahdollisuuksia myös ympäri vuoden! Alueella on mm. eri pituisia ulkoilu- ja pyöräilyreittejä, Suomen suurin frisbeegolfratojen keskittymä, joka tarjoaa jopa 54 frisbeegolfväylää harjoitus- ja lasten ratojen lisäksi. Alueelta löytyy myös Karhulahden kotiseutumuseo, mäkihyppykeskus, ampumaurheilukeskus, ravintola Kesäkartano, kesällä 2024 avautuva metsäsviittimajoitusta tarjoava Bomila Resort sekä useaan otteeseen kansallisesti palkittu 18-väyläinen Kartanogolf-golfkenttä minigolfratoineen.

Tarjolla on siis monipuolisia ulkoilmaelämyksiä kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille ulkoilijoille ja liikkujille. Kotkatharju sopii mainiosti koko perheen ulkoiluun ja vaikkapa työporukan virkistyspäivän kohteeksi. Reitistöjen varrelta löytyy parikin eri laavua nuotiopaikkoineen ja polttopuineen - pakkaa siis reppuusi eväät mukaan ulkoilureissullesi ja hengähdä hetki nuotiokahvien ja -makkaroiden ääressä! 

Saapuminen

Kotkatharju on logistisesti loistava! 

Kotkatharju sijaitsee Joroisissa, Pohjois-Savossa ja kunnan läpi kulkee valtatie 5. Kotkatharjun ulkoilualue on vain 3km päässä VT5-liittymästä.

Kotkatharjun reitistöille voit startata kahdelta eri lähtöpaikalta:
Lähtöpaikka 1: Kotkanmaja, Kotkatlahdentie 186, 79600 Joroinen
Lähtöpaikka 2: Kartanogolf, Golftie 14, 79600 Joroinen
Molemmilla lähtöpaikoilla on hyvin vapaata pysäköintitilaa.

Alueen reitistöt ja palvelut

Alueen aktiviteetit, palvelutarjonnan ja reitistöt löydät näppärästi palvelut-sivultamme.

Reitistömme ja käyntikohteet löytyy myös Outdooractive -palvelusta, joka toimii myös näppärästi mobiililaitteilla karttaohjelmistona ja navigaattorina.
Kotkatharjun käyntikohteet ja reitistöt löydät Outdooractivesta tämän linkin takaa. (hakusana: Kotkatharju)
Outdooractive -ohjelmisto on ladattavissa iPhonelle ja Android-laitteelle. Ohjelma on maksuton.